HTML

Hadijátékos

Wargame vagy magyarul Hadijáték. Öt évig volt szerencsém Londonban az egyik legrégebbi Wargame Klub tagságát gyarapítani, rengeteget tanultam és tapasztaltam a hobbiról. Úgy gondoltam érdemes lenne egy magyar nyelvű blog keretében népszerűsíteni és bemutatni a hadijátékokat.

Friss topikok

Műhely, 2016.09.24.

2016.09.24. 10:10 janos900

Végre újra dolgozhatom a figuráimon! Három év után megint előttem sorakoznak a 20mm-es plasztik PSC szovjetek, a megkezdett Magyar Királyi Honvédség projekt fém figurái, a közben beszerzett Valiant plasztik brit és német gyalogság. Nem is beszélve a hiányos talpalású 28mm-es németekről és K.u.K. gyalogságról, meg a Salute-on beszerzett szekerekről, meg "farm alkatrészekről", meg... (a fényképezési fényviszonyokon még dolgozom)

Bőség özöne, egyrészt a Memoir-hoz akarom a 20mm-es figurákat felhasználni, másrészt mindegyikből kellene 10-15 kész figura a Flying Leads-hoz. Egyenlőre csak bemelegítő munkákat végeztem, hiába három év kihagyás az nagyon sok. Elkezdtem összeragasztani a Valiant féle alap német gyalogságot, közben erősen megdézsmáltam a Zeltbahn-os dobozt is, extra karokért és fegyverekért. Igazi öröm kombinálni a figurákat, meg is rendeltem egy kis kézi fúrót a TMT manufaktúra inspiráló blogbejegyzése nyomán.  Amit viszont sajnálok, hogy a brit figurák messze nincsenek olyan szinten elkényeztetve, mint a német ellenlábasaik. Minimális a variálhatóság a németekhez képest, ettől függetlenül tetszenek a hórihorgas bakák, remekül fognak mutatni a Memoir hexein. A németeket terveim szerint profi kezekre bízom, ezért most elsősorban ezeket ragasztottam össze, talpaltam fel, és már meg is kapta egy részük a zúzalékot.

m8.jpg

m9.jpg

m7.jpg

Alapvetően nem vagyok a híve a zúzaléknak, mert mindig potyog-szemetel. Ezért igyekszem alulról ragasztani,felülről meg festeni. Vagyis miután a figurát ráragasztottam az érmére, az egész talpat bekenem a PVA ragasztóval, ez ha megszárad teljesen átlátszó. Frissen viszont hófehér, a friss ragasztóval bevont felületet beleforgatom a zúzalékba, majd gondosan lerázom a felesleget. Hagyom pár napot állni kötni-szikkadni stb. majd erőteljesen odakocogtatom a figurákat a tartóhoz, hogy minden gyengén megragadt szemcse már most lepotyogjon, ezek után az egész csapatot lefújom fehér alapozóval. Ha megszáradt az alapot lefestem barnára majd száraz ecsetelem, műfüvet ragasztok rá, majd amikor a figura is teljesen festett az egészet lelakkozom. Valószínűleg kipróbálom Zirrian folyékony gumis technikáját is, mert ezek a figurák nagyon sokat lesznek tapogatva. Próbáltam már azt a verziót is, hogy a kész figurát bevontam PVA-val ez is egy opció, csak utána csillog, tehát kell neki egy réteg matt lakk. Meg rettentő hosszadalmas kézzel PVA-zni, a palackos fújás jobban tetszik. Egyenlőre azonban a teljes német kollekciót akarom festésre készen látni. Ha ez megvan jönnek a britek, feltalpalás megvan, zúzalék majd fehér alapozás, úgy lesz érdemes dolgoznom, hogy a briteket egybe tudjam alapozni a magyarokkal.

m5_1.jpg

m4_1.jpg

A 28mm-es németekből volt 20db figurám amiket még Londonban vettem az egyik klubtagtól, nagyon szép rohamosztagosok, csak éppen a kicsi 1 pence érmékre alapozta őket, így felragasztottam a figurákat 2 pence érmékre, hogy passzoljanak a többihez, a peremük viszont nagyon nem tetszett így, ezért most kaptak zúzalékot és összedolgozom őket. A Dzsozy által festett K.u.K. gyalogságnak sem volt készen a talpa, őket is kezelésbe vettem. A western szekereket pedig PVA-val összeragasztottam, majd jön a festés.

m1_1.jpg

m2_1.jpg

m3_1.jpg

 

2 komment

Címkék: műhely második világháború első világháború amerikaipolgh. ACW

A bejegyzés trackback címe:

http://hadijatekos.blog.hu/api/trackback/id/tr2111739167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

rangelistvan 2016.09.24. 10:44:30

A festett kocsikról is kérünk képet!!!

janos900 2016.09.24. 10:51:52

@rangelistvan: Ha elkészülnek rakok fel, ígérem. :)