HTML

Hadijátékos

Wargame vagy magyarul Hadijáték. Öt évig volt szerencsém Londonban az egyik legrégebbi Wargame Klub tagságát gyarapítani, rengeteget tanultam és tapasztaltam a hobbiról. Úgy gondoltam érdemes lenne egy magyar nyelvű blog keretében népszerűsíteni és bemutatni a hadijátékokat.

Friss topikok

Csehivci lerohanása, Bolt action csatajelentés

2017.12.04. 11:12 janos900

A vagon ajtaja hatalmas döndüléssel csukódott, be. Kívülről rátolták a reteszt, a bent ülők hirtelen összepréselődtek, ahogy a vonat elindult. Dolvicsot nekinyomták a vagon falának, alig kapott levegőt. Aztán ahogy mozgásba lendültek végre vehetett egy mély lélegzetet. A veterán lélekben már fel is adta az egészet. 30 év szibériai kényszermunka hazaárulásért! Ez lett a hosszú harc vége, pedig azt hitte aki bejut a gárdisták közé annak jobb esélyei vannak a harcmezőn. Tévedett, nagyot és fatálisat. Visszagondolva nem sokat tudott volna tenni, hogy a végzetét megváltoztassa. Amikor az elásott dokumentumokat visszavitték, a zsákmányolt szinte sértetlen Tigris tankot pedig sikeresen bevontatták, rögtön megkapta az áthelyezését a gárdába. De amit az egyik Tigris adott, azt a másik kamatostól elvette Dolvicstól.

ck1.jpg

ck9.jpg

ck4.jpg

Csehivcinél ásták be magukat, aknamezőt telepítettek a falu határában, mesterlövészek figyelték a terepet, szóval jól felkészültek. Páncélosok nem támogatták a védelmet, viszont a légierő megfigyelőit is a faluban szállásolták el a rádióikkal. Mindez azonban mit sem ért amikor németek támadtak, mert az aknamezőre fittyet hányva előre küldték a Jagdtigerüket. Örült ötlet volt, de bevált. A gyalogsági aknák robbanásai alig karcolták meg a monstrumot. A légierőt kezdetben hiába hívták, majd a vörös csatarepülők helyett a német Stukák csaptak le a falura, porig rombolva az egyik házat ami maga alá temette az összes gárdistát aki benne tanyázott. A németek elkezdtek özönleni, Dolvics rögtön elindította az egyik rajt erősítésnek, hogy pótolja az elesetteket, de ekkor rájuk csapott az egyik szovjet gép, négyen dőltek ki a sorból, Dolvics ordítva rugdosta talpra a túlélőket. A fasiszták mesterlövésze rálőtt Natasára a vöröskeresztes nővérre, őt viszont a szovjet lövészek gond nélkül leszedték mert a lövésével elárulta magát. Ez volt aznapra az egyetlen eredménye Dolvics szakaszának, a Jagdtigerre kilőttek négy német Panzerfaustot, de ez meg se kottyant neki, rádöntötte a házat a második rajra, senki sem maradt belőlük életben, erre a harmadik raj tankelhárító fegyverek nélkül maradva megadta magát. Mire Dolvics odaért volna az erősítéssel a szakasz háromnegyede elesett vagy megadta magát, így Dolvicsék elkezdtek visszavonulni ami viszont pillanatok alatt pánikszerű futásra váltott, mire észbe kapott már egy Komisszár Tokarevjével nézett farkasszemet, 20 nappal később már elítéltként ült a marhavagonban.

ck8.jpg

ck2.jpg

ck5.jpg

ck3.jpg

Nagyjából ennyi történt a múlt szombaton. Adtam ezer pont előnyt a támadóknak, ez pont 5db T-34 lett volna amivel ellensúlyozom a Jagdtigert. Elkalkuláltam magam a küldetéssel, azt gondoltam 2 légicsapás 150 pontból kiiktatja az acélszörnyet, ha mégsem akkor a házak között a Panzerfaustok majd megoldják, de egyik se jött be, a Jagdtiger egyetlen golyót sem lőtt ki, a puszta méretével pusztított. A Panzerfaust szemből csak 5-nél és 6-nál tud sérülést okozni a 11-es homlokpáncélnak, ha viszont előtte őket a raj, már hatalmas a hátránya, mert vagy Panzerfaustot veszünk vagy tankelhárító kézigránátokat (kivétel a szovjet elit páncélvadász rajok). Nincs mit ragozni, jobban kell kidolgozni a csatát. Január végéig most újra NAM kerül a terítékre, addig még fejleszteni fogom a szovjeteket.

ck10.jpg

ck6.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: második világháború Bolt Action

A bejegyzés trackback címe:

http://hadijatekos.blog.hu/api/trackback/id/tr113426167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.