HTML

Hadijátékos

Wargame vagy magyarul Hadijáték. Öt évig volt szerencsém Londonban az egyik legrégebbi Wargame Klub tagságát gyarapítani, rengeteget tanultam és tapasztaltam a hobbiról. Úgy gondoltam érdemes lenne egy magyar nyelvű blog keretében népszerűsíteni és bemutatni a hadijátékokat.

Friss topikok

Műhely 2011. július. 2. rész

2011.07.15. 11:28 janos900

Előzetes becsléseimmel ellentétben, mégis sikerült még egy kis időt szakítanom hobbira. Elkészült még öt figura a brit seregből, és folytattam a meglévő figurák csoportosítását. A 28mm-es WW2 gyűjteményemet el akarom adni, alig kétszer sikerült velük játszani, két sereget nincs kedvem gyűjteni se, meg építeni se. Van egy befejezetlen szamuráj projektem, ebből is vannak megmaradt figurák, amiket el akarok adni, nem is beszélve egy nagy adag karthágói figuráról, amik még csak most kerültek hozzám. Ezen kívül, ha minden jól megy az új klubtag átveszi tőlem az összes Renegade késői németemet, így lesz keret fejleszteni a brit seregemet, és egyből egy sereg is lesz, ami ellen játszhatok velük.

Az öt új britem közül az első egy tábori lelkész, őt elsőre orvosnak néztem. Se fegyvere, se gázálarc, szóval tutti nem a frontvonalba készült. Mégsem voltam benne biztos, amíg bele nem néztem a Games Workshop féle Great War szabálykönyvbe, ami tele van a GWM figurákkal készített diorámák képével, ott kiszúrtam a fehér papi körgallért a figurán, ahogy a sebesültek mellett áll. A második egy jópofa karakter, neki két opcionális kart adtak a blisterbe, az egyik egy rakétapisztolyos (ezt kapta a lovasok parancsnoka), a másik pedig egy duplacsövű vadászpuska. Ez utóbbit választottam, mert így alkalmas tisztnek is, meg éjszakai portyázónak is. A következő figura egy igazi Gentleman Officer, vagyis tiszt és úriember, az elmaradhatatlan sétapálcával. A negyedik egy pipázó törzstiszt, az ötödik pedig egy holdvilágképű Signaler, vagyis kommunikációs altiszt. A zászlóit neki is a hadosztály színeire festettem, a háttérben már ott készül a Dispatch Rider, vagyis a motoros futár, de ezt a figurát még nem sikerült befejeznem.

A következő képen látható egy későbbi RCW projekt, tíz elszánt vöröskatona, az elmaradhatatlan csillagos sapkában, marcona szuronyokkal a Copplestone cégtől. Az orosz sereghez, majd valamikor a távoli jövőben, tervezek egy elit zászlóaljat, de még nem döntöttem milyen legyen. Talán a kucsmás és nagykabátos szibériaiakat bővítem fel, ők lehetnek akár vörösök, akár fehérek. Ha a matrózokat választom akkor azok egyértelműen vörös elit osztag, csakúgy mint ez a tíz vöröskatona. Lehetne még egy sima orosz gyalogosokból álló osztag is csak fekete egyenruhában, a híres Kornyilov alakulat után, ezekhez vannak matricáim is, az egység halálfejes szimbólumával, meg az orosz zászlóval.

Elkészültem az utolsó hat darab bolsevik Lewis golyószórós katonával is, a blister-ekben található másik két tányérsapkás figurát, már régóta használom, mint általános oroszokat, belőlük is van hat. Nagy bánatomra senki nem gyárt Madsen golyószórós orosz gyalogost pláne, lóról szállt figurát nem. Pedig a Cári haderő, már a Japán-Orosz háborúban is nagy sikerrel használta ezt a fegyvert a lovas alakulataiban.  Az első világháborúban pedig a zsákmányolt Madseneket felhasználva szerveztek speciális zászlóaljakat a németek a franciák ellen.

Aztán vannak itt még Osztrák-Magyar WW1 rohamosztagosok a Scarab cégtől, meg 30mm-es korai 1914-es OMM gyalogosok, a Tradition cégtől, ők inkább játékkatonák, mint wargame, de nagyon jól néznek ki, és teljes hibátlan menetfelszerelésben vannak megformázva. Egy picit nagyobbak, mint a többiek, voltak belőlük oroszaim is, de azokat már továbbcseréltem az Alan-nel, így azok fehér gárdisták lettek, az Ö intervenciós seregében.

2 komment

Címkék: műhely

A bejegyzés trackback címe:

https://hadijatekos.blog.hu/api/trackback/id/tr713069556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ysengrin 2011.07.26. 10:42:55

Azok a budenovkás vörös katonák egyszerűen gyönyörűek! :O