HTML

Hadijátékos

Wargame vagy magyarul Hadijáték. Öt évig volt szerencsém Londonban az egyik legrégebbi Wargame Klub tagságát gyarapítani, rengeteget tanultam és tapasztaltam a hobbiról. Úgy gondoltam érdemes lenne egy magyar nyelvű blog keretében népszerűsíteni és bemutatni a hadijátékokat.

Friss topikok

Műhely 2011 Augusztus 1.rész

2011.08.16. 17:19 janos900

Sajnos a vártnál lassabban haladok a festéssel, nagyjából nyolcvan brit figura vár a befejezésre, és negyven német. Novemberig be kellene fejeznem őket, mert utána már az 1848-as projecthez kell elkezdenem a figurákat. Nagyon tetszenek, a teljesen felszerelt figurák, különösen ezek az első világháborús figurák, akik roskadoznak a felszerelések alatt, ugyanakkor a festésük nagyon időrabló, a sok apró részlet miatt. Abba még bele se merek gondolni, hogy mi lesz, amikor cifra napóleoni stílusú egyenruhákat kell festenem, amiket a negyvennyolcas időkben hordtak.

A negyvennyolcas sereghez, megrendeltem hatvan gyalogos figurát, ezek novemberre lesznek készen, negyvennyolc honvédet és tizenkét tüzért kell kifestenem. A Front Rank féle napóleoni Grenz gyalogságból is kellene vennem vagy húsz darabot, és a huszáraimat is fejlesztenem kell, mert jelenleg mindössze csak kilenc huszárom van. Történelmileg hűen, és munkát spórolva, a székelyeket kell favorizálnom. A délvidéken is harcolt két zászlóalj gyalogságuk, és egy osztály huszár, meg később Erdélyben is. Mivel a krími orosz figurák korhűk, az erdélyi harcokhoz is van esélyem ellenfelet találni a későbbiekben, mert a krími háború népszerű korszak. A székelyek egyéb előnyöket is rejtenek magukban, mivel a Napóleoni Osztrák Grenz figurák megfelelőek, a beszerzésük nem gond. A székely huszárok egyenruhája, egyszerűbb, mint a többi ezredé, lehetnek teljesen sötétkékek. Persze a bojtok- rojtok-gombok így is nagy munka, de mégis valamivel kevesebb, ezen kívül nekem tetszik is ez a kombináció, persze a jelenlegi kilenc huszárom még véletlenül se passzol, mert hármasával, három másik ezred egyenruháját viselik. Sebaj, majd azt mondom, most szöktek át az osztrákoktól és ez egy ad-hoc alakulat. Figura szempontból a Délvidék és Erdély jó terep a 48-as játékhoz, mert a Szerb lázadókhoz jók a balkáni és török témájú figurák, az oroszokhoz meg a krími oroszok, ezért én egyelőre, elsősorban a honvédeket fejlesztem majd, és csak utána bármi mást.

Az elmúlt időszakban tizenegy brit figurával készültem el, a lakkozásnál sajnos némelyik kifehéredett. Ez nagy méreg, de most már mindegy. Pedig ugyanott tartottam őket, egyforma hőmérsékleten és egyszerre lettek lefújva, mégis különböző lett a hatás. Elkészültem végre néhány altiszttel és közkatonával is, de főleg a tiszteket festem most, meg a különféle specialistákat. Két figura lett készen az un. Toffe mortar-hoz, ez egy nehéz aknavető, kifestettem egy újabb szanitécet, egy híradós katonát, aki éppen útjára bocsájt egy postagalambot. Elkészültem négy gázálarcos figurával, egy tisztel, aki az elmaradhatatlan sétapálcájával pisztolyt szegezve masírozik előre, meg egy másikkal is, aki csak simán céloz a Webley revolverével. Van már egy gázálarcos altisztem, és egy sisak nélkül masírozó közkatonám is. Elkészültem egy korai egyenruhás tisztel is, szintén sétapálcával az oldalán karddal, valamint egy gránátot hajító, és egy puskagránáttal lőni készülő figurával is.

Negyvenkilenc egyéb brit gyalogosfigura vár még rám, ezeken kívül két géppuskás és egy aknavető. Valamint hét lovas katona. A Renegade németek árából nyolc blister GWM német jött ki, ebből harminchat már talpon van, és az alapszíneket felvittem rájuk, de nagyjából mindegyik igényel még negyven percet, a korrekciók, az árnyékolás, a műfű és a lakkozás nagyon időt rabló folyamatok. A németekhez van egy géppuskás team és egy aknavetős is, ezeken még nem dolgoztam.

Dolgoztam egy kicsit a hevenyészett barikádokon is, rendeltem két csomag műgyanta ládát, a kicsiket elraktam a teherautókhoz, a nagyokból a Flames of War és a GW lovas talpak segítségével barikádokat gyártottam.

2 komment

Címkék: műhely

A bejegyzés trackback címe:

https://hadijatekos.blog.hu/api/trackback/id/tr473158327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kabaman 2011.08.16. 18:04:17

Nagyon hangulatosak a német katonák. A nagy csoportképen a jobb alsó sarokban lévőnek van a kezében a postagalamb? vagy az más?

janos900 2011.08.16. 18:22:58

Szia!

Nem, a nagy csoportkepen alulrol a harmadik sorban, balrol a harmadik figura. Terdel, az egyik kezeben a galamb, a masikat a galambos kosaron tartja. Ez mar keszen van azota, csak kepet nem volt idom csinalni rola. Keszuloben van egy cikk az egyenruhazatrol, oda majd felrakom az uj katonakat, csak meg a raengjelzeses matricakat fel kell raknom rajuk. Az a figura amire Te gondoltal, az egy granatot dob eppen.
A nemetek nagyon jol neznek ki, mar alig varom, hogy odaig jussak, bar lehet, hogy kifestek parat, hogy legyen kep egy Willkommen Kameraden, cikkhez. :)