HTML

Hadijátékos

Wargame vagy magyarul Hadijáték. Öt évig volt szerencsém Londonban az egyik legrégebbi Wargame Klub tagságát gyarapítani, rengeteget tanultam és tapasztaltam a hobbiról. Úgy gondoltam érdemes lenne egy magyar nyelvű blog keretében népszerűsíteni és bemutatni a hadijátékokat.

Friss topikok

South London Warlords klub élet, szeptember

2011.09.14. 08:54 janos900

A nyári uborkaszezont, felváltotta a pezsgő klubélet. Az első héten Frank ellen csatáztam a Great War szabályok alapján, a második héten kipróbáltuk a Kampfgruppe Normandy szabályait, 20mm-es seregekkel, a harmadik héten Memoir 44 kiképzést tartottunk három újonc klubtagnak, akik még soha sem próbálták a játékot előtte.

A második héten történt még egy számomra meghatározó esemény, ez pedig az első Warlords házi börze. Itt a tagok mind elhozták a fölös, megunt wargame könyveiket, figuráikat, stb., hogy hátha valaki megveszi a többiek közül. Na nekem ez a nap volt idén a Karácsony, hadijátékos karácsony! Először is átvettem az egyik klubtagtól nyolcvan darab festett német gyalogost, két géppuskát és egy aknavetőt, az új 28mm-es első világháborús seregem. Aztán egy másik klubtag is eladott nekem még huszonnégy festett német figurát, így most több mint száz németem van. Ez nekem nagyjából tíz-tizenkét napnyi festési munkát spórolt, nagyjából egy évet léptem előre az első világháborús projektembe. Amint lesz időm fotókat készíteni, írok egy Willkommen Kameraden cikket, amiben részletezem majd a sereget. Most elég annyi, hogy a kisebbik csoport figura nagyon szépen van festve, a többi nem túl szép wargame sztenderd szerint, de nagyon jó áron jutottam hozzá mindkettőhöz, nagyjából 150 Ft volt darabja.

Volt egy olyan vendégünk a börzén, aki nem állandó klubtag, valamelyikünk ismerőse, így került oda, meghívásra. Általam nem ismert oknál fogva el akarta adni az összes a hobbihoz tartozó kacatját, olyan jó áron, hogy lehetetlenség volt ellenállni. Így az orosz seregemhez vettem még harminc festetlen figurát, és egy Tacsankát (háromlovas orosz szekér, egy maxim géppuskával a hátsó részén), az egész került húsz fontomba. Utána, amikor megnéztem a gyártói honlapon, kiderült, hogy a Tacsanka huszonkilenc fontba kerül, a figurák egybe szintén harminc font feletti áron vannak. Volt még neki a Battle Honours cégtől egy komplett Osztrák-Magyar serege, meg egy orosz is, de mindkettő nagyon csúnyán és színhibásan volt festve, így nem estem kísértésbe.

Az asztalokon legalább 15kg fémfigura volt eladóban, még 40mm-es western figurák is. A szokásos Games Workshop dömpingből, az egyik klubtag vett nagyjából huszonöt darab fémfigurát a Lord of The Rings félékből, tíz fontért. Ahogyan telt az idő a dobozok szépen kezdtek átvándorolni az egyik klubtagtól a másikig, sokan voltak, akik tényleg csak szabadulni akartak az évek során felhalmozott, de soha be nem fejezett seregeiktől. Így ez egy nagyon olcsó börze volt, mindenki nagy megelégedésére. Az Osprey füzet gyűjteményem nyolc darabbal bővült, egyik se került többe, mint két font. A klubnap végén szép nagy kupac boldog tulajdonosa lettem, most gőzerővel mágnesezem az új figurák talpait.

A SALUTE szervezése gőzerővel folyik, megjelent a klubunk elnökének nyílt levele a Wargames Illustrated magazinban. Megvolt az első tárgyalásunk a programfüzet kiadójával. Megrendeltük az új figurát a SALUTE 2012 rendezvényhez. Voltam a Colours 2011 wargame shown, megyek a Skirmish 2011 showra, es a SELWG showra is még október vegéig. Ezekről mind tervezek beszámolót, lesz egy újabb WW1 játékom még ebben a hónapban, és októberben ki akarom próbálni a SAGA szabályokat.

Szólj hozzá!

Címkék: south london warlords

A bejegyzés trackback címe:

https://hadijatekos.blog.hu/api/trackback/id/tr633226089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.