HTML

Hadijátékos

Wargame vagy magyarul Hadijáték. Öt évig volt szerencsém Londonban az egyik legrégebbi Wargame Klub tagságát gyarapítani, rengeteget tanultam és tapasztaltam a hobbiról. Úgy gondoltam érdemes lenne egy magyar nyelvű blog keretében népszerűsíteni és bemutatni a hadijátékokat.

Friss topikok

Tiergarten 1945, Bolt Action csatajelentés

2018.05.20. 18:11 janos900

Dolvicsnak üvöltenie kellett az ukrán tankparancsnok fülébe: Misa törj át a hídon! Mindegy mibe kerül! Leugrott az új T-44-es tankról, de elveszítette az egyensúlyát és felbukott a kockaköveken. De rögtön fel is állt, nem vesztegethette az idejét, egységével a berlini állatkerten keresztül nyomultak előre, hogy elkapjanak egy hitlerista tisztet. A fanatikus védők még mindig nem adták fel, az utolsó töltényig harcoltak. Dolvics a Budapestért folytatott harcokban kiérdemelte, hogy áthelyezzék a rohamutászok közé, sőt már hadnagyként irányított egy tizenöt fős különítményt. Sikerült egy jól időzített tüzérségi csapással helyhez szögezniük a hídon visszavonuló németeket. Most kell rájuk rontani, mielőtt még feleszmélnének!

aa9.jpg

A T-44-es motorja felbőgött és a harckocsi fel kapaszkodott a szűk kőhídra, előtte a csatorna túloldalán szétbombázott háztömbökön, hatalmas szakadozott náci zászlókat lobogtatott a szél. Eloszlott a bombázás füstje. Misa tankja pedig géppuskatüzet zúdított a téren menekülő németekre. Hirtelen egy féllánctalpas viharzott elő az egyik utcából, a harckocsi tornya rögtön ráfordult és egy jól irányzott kapáslövéssel telibe találta a járművet. Dolvicsék ösztönösen hasra vágták magukat akkorát robbant a német lövészpáncélos. Lángszórós volt! Hurrá, ez szép lövés volt Misa! Amikor újra felnéztek megint földre kellett lapulniuk mert a távolabbi hídról egy Stug páncélvadász lőtt rá a T-44-esre. Dolvics szitkozódott. A mellpáncélba öltözött emberei túl lassúak voltak, kilesett a kőperem felett és örömmel látta amint egy Sztálin kettes tank éppen közvetlen közelről szétlövi a Stugot. Már éppen vett egy mély levegőt, hogy az embereire üvöltsön, amikor lecsapott rájuk egy repülőgép! Gépágyú lövedékek és rakéták záporoztak rájuk. Dolvics zúgó fejjel tántorogva próbált talpra állni, ki tudja hányadszor az elmúlt öt percben, megint felegyenesedett. Csak homályosan látta, hogy a Sztálin tank lángol a másik hídon, a T-44 szintén fekete füstbe burkolódzva állt a házak tövében, az útját halott német katonák szegélyezték. Misa végrehajtotta a parancsot. De a gyalogosok lemaradtak mögötte és ez lett a veszte. Hátba lőtték a német gyalogosok a rakétáikkal. Közben a célszemély eltűnt a kavarodásban, Dolvicsnak zúgott a feje, megkapaszkodott a mellette álló katona vállában, aki hirtelen összerogyott. Döbbenten nézte, hogy a golyószórósát pont homlokon lőtték a szemközti házból, ez már túl sok volt, összeesett és a világ elsötétült...

aa2.jpg

aa1.jpg

aa3.jpg

aa4.jpg

aa5.jpg

aa6.jpg

aa7.jpg

aa8.jpg

A héten már két Bolt Action játékot játszottunk párhuzamosan, öten voltunk ketten egy 1941 júniusi ütközetet játszottak le, mi hárman pedig egy 1945-ös Berlin ostroma során zajló csatát vívtunk meg. A terep teljes egészében Jentz munkája, ő is rendezte be az egészet, egy véletlen kockadobás döntött a küldetésről, ez ismét egy Manshunt csata lett, a németek egyik tisztjét kellett volna elkapnom a szovjetekkel. Mivel az én figuráimat a Barbarossa csatához adtam kölcsön, én Jentz szovjetjeivel indultam csatába, köztük az Orion féle rohamutászokkal, mivel szert tettem egy T-44-es harckocsi modellre, ezért egy kis csavarral bevetettem a csatában. Ez a típus már nem került bevetésre éles körülmények között a háborúban, ezért nincsenek hozzá hivatalos statisztikák. Ezt úgy oldottam meg, hogy játéktechnikai szempontból egy T-34/85 harckocsi harcolt a csatában amit egy T-44 modellel jelenítettem meg. Akciódús volt a csata, de sajnos nem tudtam elkapni a német tisztet. A cikk végére raktam pár képet a másik csatáról is.

aaa1.jpg

aaa2.jpg

aaa3.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: második világháború Bolt Action BAcsatajelentés

A bejegyzés trackback címe:

https://hadijatekos.blog.hu/api/trackback/id/tr6913988936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.