HTML

Hadijátékos

Wargame vagy magyarul Hadijáték. Öt évig volt szerencsém Londonban az egyik legrégebbi Wargame Klub tagságát gyarapítani, rengeteget tanultam és tapasztaltam a hobbiról. Úgy gondoltam érdemes lenne egy magyar nyelvű blog keretében népszerűsíteni és bemutatni a hadijátékokat.

Friss topikok

Historikum VII. Hadijáték nap Székesfehérvár 2019.11.24.

2019.11.25. 12:49 janos900

A hetedik rendezvényt új helyszínre vittük el, a Főnixcsarnokba, Székesfehérvárra. Voltak már előtte is sikeres történelmi hadijátékos rendezvényeink Székesfehérváron 2015-ben és 2016-ban, de azóta nem. Az új helyszín osztatlan sikert aratott, a pubból kialakított wargame club és bolt tökéletes helyszín egy ilyen rendezvényre. Mivel én a sci-fi és fantasy vonalon nem vagyok tájékozott, számomra az üzlet hatalmas kínálata is nagy meglepetés volt, nem csak a pub kialakítása. Egyértelmű, hogy ezentúl évente egy Historikumot, ha lehet itt kell megtartanunk. Köszönjük mindenkinek aki eljött a rendezvényünkre, és külön köszönet a helyi szervezőknek és a Főnixcsarnoknak, hogy segítettek újra megvetni a lábunk Székesfehérváron.

a8_10.jpg
a9_8.jpg
Sajnos nem mindenki tudott az előzetes tervek szerint részt venni, így végül öt asztalunk volt és olyan 20-25 fő jött el játszani és nézelődni. Nagyon biztató kezdet, remélem a következő fehérvári alkalommal azok is el tudnak majd jönni akiknek a mostani kimaradt. A játékok szerintem jó és változatos kínálatot jelentettek, a 28mm-es figurák domináltak, viszont a sci-fi és fantasy játékoknak is ez a méretaránya, így talán jobban megszólítottuk azokat, akik a hobbi másik szegmensét játsszák, de eljöttek megnézni a rendezvényt. Hiszen a rendszeres játékalkalmak biztosítása mellett az is a célunk, hogy új embereket nyerjünk meg a történelmi játékoknak. A továbbiakban beszéljenek helyettem a képek (nagy részét Ambasa barátomtól kölcsönöztem, mert a sajátjaim nem sikerültek fényesen.):

28mm, Through Mud and Blood, csata Langermackért, 1917.

a3_24.jpg

a4_19.jpg

a1_25.jpg

a2_23.jpg

a5_15.jpg

a6_12.jpg

a7_10.jpg


28mm, Bolt Action, Szovjetek a Magyar Királyi Honvédség ellen.

ba4.jpg

ba2_1.jpg

ba3.jpg

ba1_1.jpg

ba5.jpg

28mm, Saga, Viking fosztogatók egy angolszász falut támadtak meg.

saga3.jpg

saga4.jpg

saga5.jpg

saga2.jpg


15mm, Házi szabályok, a Magyar 1848-49-es Szabadságharc egy ütközete. Honvédek a kombinált Osztrák-Orosz csapatok ellen.

hiw1.jpg

hiw4.jpg

hiw3.jpg

hiw2.jpg

28mm, Flying Lead, Az ifjú Erwin Rommel akciója Bleidnél a francia csapatok ellen, 1914 augusztusa

rom5.jpg

rom2.jpg

rom3.jpg

rom4.jpg

Ahogyan a képekből is látszik, egy újabb sikeres rendezvényen vagyunk túl, 2020-ban szeretnénk megint egy Historikumot tartani Budapesten, az új potenciális helyszínt még fel kell mérnünk, ha beválik februárban ott tartjuk a következő alkalmat, majd április vége, május eleje Győr, aztán jöhet megint Székesfehérvár. Ez egyenlőre egy vázlatos terv sok múlik majd a budapesti helyszínen. Az én véleményem az, hogy ha negyedévente sikerülne tartani a rendezvényt, mondjuk Budapest-Győr-Székesfehérvár-Győr ritmusban az egy újabb szintlépés lenne, nem csak nekünk, hanem a hobbinak is. A jelenlegi lehetőségeinknek ez a maximális kihasználása lenne, sűrűbben nem látom értelmét a rendezvénynek, és a helyszínek is nagyjából így vannak egyensúlyban. Természetesen Budapest elbírna évi két alkalmat is, hiszen a résztvevők döntő többsége ott lakik, viszont Győrben állunk jelenleg a leggyengébben (van szép nagy klub, két szekrény tereptárgy, a három játékos meg Mosonmagyaróvárról jár játszani). Szóval az ottani alkalmakon muszáj toboroznom, ha fenn akarjuk tartani a klubbot, szóval a következő két győrit kifelé is meg akarom hirdetni, most már bejárattuk annyira a rendezvényt.
Ambasa cikke a rendezvényről:
https://karosszektabornok.blog.hu/2019/11/26/312_historikum_vii_szekesfehervar

Szólj hozzá!

Címkék: riport Historikum

A bejegyzés trackback címe:

https://hadijatekos.blog.hu/api/trackback/id/tr6815323714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.