HTML

Hadijátékos

Wargame vagy magyarul Hadijáték. Öt évig volt szerencsém Londonban az egyik legrégebbi Wargame Klub tagságát gyarapítani, rengeteget tanultam és tapasztaltam a hobbiról. Úgy gondoltam érdemes lenne egy magyar nyelvű blog keretében népszerűsíteni és bemutatni a hadijátékokat.

Friss topikok

Kiálts Farkast (Cry Wolf)!

2012.08.22. 15:37 janos900

Ezt a könyvet elsősorban a blogger kollégáknak ajánlom az Etiópia 1936-os megszállása és 1942-es felszabadulása kapcsán kialakult eszemecseréhez csatlakozva. Diák éveim egyik kedvenc írója Wilbur Smith, ezt a regényét még a születésem évében jelentette meg, szóval nem egy új könyv. Magyarul is kiadták már szerintem minimum kétszer, másodszor Jön a farkas címmel. Számomra ez egy egészen kivételes regény, mert a remek sztori, a különleges helyszín és az elfeledett háború mellett, a történet egyik néma főszereplője minden idők legszebb páncélautója a Rolls Royce. A Silver Ghost luxusautó alapjára épített, közel negyven évig a világ különböző hadseregeiben szolgáló gépcsodát volt szerencsém élőben is látni Bovingtonban, nálam ez A PÁNCÉLAUTÓ.

crywolf.jpg

Aki nem ismeri Wilbur Smith nevét és könyveit, de szereti a kalandregényeket annak sürgős közel harminc kötetes bepótolnivalója van, ez az idős úriember világklasszis író. Nem minden regénye átütő, de az írói munkássága, az ahogyan Afrikát a kontinenst bemutatja, az valami egészen egyedülálló. Magyarul puhafedeles, kiadásban, igénytelen borítókkal igazi ponyva köntösben jelentek meg a könyvei, viszont cserébe olcsón és széles körben hozzáférhetőek. A wargamer kollégáknak is igazi kincsesbánya Wilbur Smith könyveit olvasni, van regénye a Szudáni Madhi lázadásról, a Zulu és Matabele háborúkról, a Búrokról de még az ősi egyiptomiak harcairól is, az afrikai háborúk mind-mind beleszövődnek a történeteibe. Terveim szerint írok még ajánlót mindkét első világháborús afrikai regényéről. Az első világháború egyébként több családregény sorozatában is felbukkan, van vadászgép pilóta szereplője aki a francia fronton szolgál, olvashatunk mesterlövész párbajról amit a senki földjén vívnak a nyugati fronton, de még az németek álltal Afrikába küldött Zepelinen szállított utánpótlás történetéről is.

RR3.jpg

A Kiállts Farkast egy rendhagyó regénye Wilbur Smithnek, mert jóval több benne a humor, mint a többi könyvében. Az alapszituáció árulom csak el, a maradékot tessék elolvasni. Az etiópoknak sürgősen modern fegyverekre van szüksége, az olaszok készülődnek megszállni az utolsó szabad és független afrikai országot, a Népszövetség mindkét felet fegyver embargóval sújtja. Ez persze az olaszokat nem érdekli mert a teljes fegyverzetüket maguk állítják elő, az etiópoktól viszont elveszi az esélyt az ellenállásra. Két kalandor együtt megszerez egy szállítmány leselejtezett fegyvert. Köztük van öt darab kiszolgált Rolls Royce páncélautó, ezt szeretnék jó haszonnal eladni az etiópoknak, akik viszont csak akkor akarnak fizetni is érte, ha az eladó a blokádot áttörve házhoz szállítja nekik amit vettek. A többit a regényből lehet megtudni, de vigyázat, mert még a bevezetőben is lesz egy két csavar! A törzsi harcosok és az olasz gépesített hadsereg harcai rendkívül kiegyensúlyozatlan küzdelemet produkálnak, rengeteg hajmeresztő akcióval. A sztori izgalmas a karakterek színesek, van minden, romantikus szál, csaták, szex, brutalitás, és amint azt már említettem egy jó nagy adag humor, mindez egy elfeledett háborúba ágyazva, egyszóval remek szórakozás a kalandregények kedvelőinek, és a wargamerek sem fognak csalódnak benne, ebben biztos vagyok.

3 komment

Címkék: könyvajánló

A bejegyzés trackback címe:

https://hadijatekos.blog.hu/api/trackback/id/tr694726075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KVadász 2012.08.22. 21:53:48

SZerintem ez megvan a helyi könyvtárban. PÉnteken benézek érte. Köz a tippet! :D

janos900 2012.08.22. 22:14:38

Nincs mit! Jo szorakozast hozza! :)

ambasa 2012.08.27. 21:54:48

Nem olvastam még Wilbur Smith könyvet, de most felkeltetted az érdeklődésemet. Idáig csak a "Kiálts az ördögre" filmet láttam, de azt nagyon szeretem.

A Rolls-Royce nekem is nagy kedvencem, épp most van beszerzés alatt az SHQ-tól egy 1:72 1924-es modell Boys-szal.

TG