HTML

Hadijátékos

Wargame vagy magyarul Hadijáték. Öt évig volt szerencsém Londonban az egyik legrégebbi Wargame Klub tagságát gyarapítani, rengeteget tanultam és tapasztaltam a hobbiról. Úgy gondoltam érdemes lenne egy magyar nyelvű blog keretében népszerűsíteni és bemutatni a hadijátékokat.

Friss topikok

Historikum V. Hadijáték nap Győr 2019.06.09.

2019.06.10. 06:54 janos900

Mielőtt hozzáfogtam volna ennek a beszámolónak, jóleső érzéssel újra olvastam az első Historikum eseményről írt bejegyzésemet, picit kevesebb mint egy éve 2018.06.24.-én tartottuk meg az elsőt rendezvényt Győrben, és most ez volt az ötödik Historikum 2019.06.09.-én. A magam részéről rendkívül elégedett vagyok azzal az úttal, amit együtt megtettünk, ezalatt az egy év alatt. Az első alkalommal négy asztalunk volt kilenc fővel, most hét asztalon tizenkilenc játékosunk volt a nap folyamán. Budapesten is negyven fő körül voltunk a legutóbbi rendezvényen nyolc asztalon. Mindez számomra azt mutatja, hogy a koncepciónk életképes, a játékosoknak tetszik ez a formátum, és szívesen jönnek el mindkét helyszínre.

a10_4.jpg

a5_12.jpg

a6_9.jpg

a7_7.jpg

a8_7.jpg

a9_5.jpg

a24.jpg

Tartottunk már két tematikus napot, a mostani viszont újra egy kötöttség nélküli általános rendezvény volt, és a következő budapesti rendezvénynek sem tervezünk külön témát adni, ez a nyár végén 2019.08.31.-én lesz, új helyszínen mert a Gép-Ház költözik. A kötetlen témájú asztalokkal szerencsénk volt, mert a saját terepekkel és seregekkel érkező barátaink, maguktól is jobbnál jobb korszakokat és változatos csatákat választottak. Volt ókori ütközet a római légiók és a gall törzsek között, láthattunk szaracén harcosokat összecsapni a keresztes ellenfeleikkel, vívtak csatát a törökök és a keresztény hadak, amerikai csapatok ütköztek meg a németekkel egy normandiai városka határában, közben pedig izgalmas dzsungel háború zajlott az amerikai tengerészgyalogosok és a Vietcong partizánok között. Ha valakit a szárazföldi hadviselés nem vonzott, annak is volt lehetősége egy második világháborús tengeri csatára, sőt még az első világháborús repülő ászok is összecsaptak a nap folyamán.

a11_3.jpg

a13_3.jpg

a15_1.jpg

a16.jpg

a2_19.jpg

a4_14.jpg

a25_1.jpg

Jó páran most voltak nálunk először, bízom benne, hogy nem utoljára. Úgy vettem észre, hogy lassanként bővül a társaság. Páran kérdezték, hogy mikor hirdetjük meg az eseményeket kifelé a nagyközönségnek. Nos, beszéltünk róla szervező társammal Ambasával, de egyelőre nem szeretnénk túl sokat rápakolni ezekre a rendezvényekre, Rendszeres játékalkalmakat akarunk tartani, ha van jelentkező akkor azt bevezetjük a hobbi alapjaiba, de itt nem a toborzás vagy az ismeretterjesztés a fő cél, hanem maga a hobbi gyakorlása. A játékra helyezzük a fő hangsúlyt, illetve a hobbi magyar közösségének építésére. Sok olyan ember van közöttünk, akinek ez a négy rendezvény jelenti az összes játék alkalmat egy évben, ezt vétek volna feláldozni. Így is lassanként megtöltjük a rendezvényeknek otthont adó klubokat annyian vagyunk. 

a12_3.jpg

a18.jpg

a17.jpg

a21_1.jpg

a3_20.jpg

a22_3.jpg

A sztár játékunk ismét a Wings of Glory volt John jóvoltából, három játék is lefutott belőle. Ambasa hajós rendszerét is négyen játszották, ez a két viszonylag rövid játékidejű asztal pörgette fel a napot. Több volt az asztalunk az elején, mint amennyi játékosunk hozzájuk, de ez nem baj. A végére viszont befutott Bogesz a családjával, és ők is kipróbálták a légi harcokat, szóval belaktuk a TársasFészek termeit. Jentz szuper Normandiás asztalán végül nem játszottunk, de szerintem már a látványért is megérte felrakni. Bandinak és a Gáboroknak hála, most volt először ókori csatánk Győrben, Cézár légiói csaptak össze a gallokkal. Nekem nagyon tetszett Marcello Meeri Saga asztala, el is kapott a nosztalgia, annak idején játszottam jó pár csatát a szászok és vikingek között a Saga szabályok alapján. A keresztes háborúk egy nagyon jó hadijáték téma, rendkívül színes minden szempontból. Jól sikerült a játék a Vietnam témájú saját asztalomon is, Jentz hangulatos terepein hosszú csata dúlt négy játékossal, a sérült helikopter megszerzéséért.

Végezetül szeretném mindenkinek megköszönni a részvételt különösen azoknak, akik nem Győrből érkeztek hozzánk, hanem hajlandók voltak utazni is a rendezvényünk kedvéért, Budapestről, Sárvárról és Székesfehérvárról. A TársasFészek minden igényt kielégítő helyszín, csak ajánlani tudom. Daniel pedig már harmadszor volt remek házigazdánk. A Kristály Étterem ismét bevált, a remek vasárnapi menüjével. A klub és az étterem szolgáltatásai, együtt jó alapja az összejövetelünknek. Remélem mindenki jól szórakozott és az ebéd is ízlett azoknak, akik velünk tartottak. Várunk mindenkit legközelebb is, a Historikum VI.-ra Budapestre augusztus 31.-én.


a1_21.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: riport Historikum

A bejegyzés trackback címe:

https://hadijatekos.blog.hu/api/trackback/id/tr2614886648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.