HTML

Hadijátékos

Wargame vagy magyarul Hadijáték. Öt évig volt szerencsém Londonban az egyik legrégebbi Wargame Klub tagságát gyarapítani, rengeteget tanultam és tapasztaltam a hobbiról. Úgy gondoltam érdemes lenne egy magyar nyelvű blog keretében népszerűsíteni és bemutatni a hadijátékokat.

Címkék

#feherhegy400 (1) 1.pun háború (3) 1848 49 (22) 1859 (1) 1862 (2) 1914 korai csaták (22) 1918 (2) 20mm (40) 28mm (11) ACW (19) afrika (10) alternativ (1) Alternativ Toys W. (3) amerikaipolgh. (35) amfügháb (1) angol polgárháború (4) Anjou (3) árpádházi (1) AWI (2) BAcsatajelentés (32) Bagration1944 (2) BEFNapló (6) Belgium (2) Black Powder (4) blk mozaik (10) Bolt Action (106) brandford (4) Bullrun1 (1) Burma4245 (11) C&C (1) Cambrai 1917 (6) ChosenMen (1) ColdWarGoneHot (9) colours (3) CommandsC (9) Crusaders (2) Csubissimus (2) DarkAge (3) DVDajanló (11) első világháború (174) FlyingL (4) Frankok (1) Heroes of the great war (2) Historikum (20) Honvédség (20) HueCity68 (4) Hungary1944-45 (4) images of war (2) JackLark (1) japán-orosz 1904 (2) Jentz (17) JohnnyReb2 (2) Juego (1) Kaiserschlat (5) keleti front (1) kezdőknek (2) könyvajánló (169) Korea (1) KuKNapló (9) második világháború (177) memoir44 (14) Moson (1) mud and blood (5) műhely (50) Napoleoni háborúk (14) NeuveChapelle1915 (2) Noendinsight (4) Normandia44 (9) ókor (14) olasznapló (1) orosz polgárháború (14) overthetop (2) Pacific (4) PeKo (2) PikeandShoot (1) Podcast (1) PoilouNapló (3) Projekt (15) rapid fire (19) Referencia (1) referencia (1) riport (60) SAGA (4) sds (4) SharpeP2 (1) Simon Scarrow (3) Singapore (2) Somme16 (10) south london warlords (18) SwordandSpear (1) SzalonikiFront (2) szamuráj (1) Székesfehérvár (1) Tanks! (1) társasjáték (27) Tengeri csata (4) terepépítés (6) TGW (13) Trento (3) Verdun (1) Vietnam (26) WAB (1) Waterloo (1) WI (1) XIX.sz (1) XV.sz (1) XVII.sz (2) XVIII.sz (5) youtube (1) Zirran (1) Zsigmond (1) Címkefelhő

Friss topikok

Projektek alakulóban

2012.09.27. 12:01 janos900

Ez a poszt most kivételesen inkább magamnak szól, egyfajta gondolat fésülés. Átekintem a hadijátékos teendőimet, meg a rengeteg tervet, meg azt, hogy mi valósult meg belőlük, illetve mire kell jobban odafigyelnem.

Az ólomkupac felszámolása elkezdődött, két hét múlva utazom haza egy kis kéthetes pihenőre terveim szerint megyek a budapesti makettveresenyre (Bolyai Makettépítő Kupa), ott átadom a fölös figurák egy kis részét a csereüzlet részeként, átveszem a festésre adott ötven darab korai németemet. Viszem magammal a következő festeni való adagot, ezek részben tüzérség a németekhez, részben Monarchiás K.u.K figurák. A fesetési üzlet részeként szállítok le egy adag napóleoni franciát, magyarán bábáskodom egy újabb sereg születésénél.  Az ebay-en túladtam az első adag figurán, már befolyt harmincöt font, kell még vagy ötven, és meg tudom rendelni a korai németekhez a géppuskás blistert, illetve a tíz darab Ulánust, ezeket majd jövő tavasszal viszem festeni, amikor a tüzérséget veszem át. Az ebayra a következő adag figurát októberben rakom fel, mert akkor tudok majd újra postázni, ha visszajöttem. Remélhetőleg  jövő tavasszal majd viszek egy újabb adag franciát cserébe a festésért. Szeretem ezeket a kis baráti projekteket, szép lassan összeáll a két sereg, én a beszerzést és a szállítást intézem, a másik sereg tulajdonosa a festést. Annak is örülök, hogy a Karosszéktábornokok seregeit is tudom egy kicsit bővíteni így. Van még elfekvőben néhány 28mm-es német figurám is Mo.-n azokat is elhozom, ha addig nem találnak gazdára és mennek az ebayra. Az ebay projekt első fázisában huszonnyolc figura és a Tacsanka talált gazdára, még vagy ötven másik figura is fel lesz kínálva aukcióra a következő két hónapban, karácsonyig mindegyiken túladok.

A következő projekt a korai WW2 britjeim, ez a 28mm-es sereg volt az amin tanultam festeni, tőlük is meg akarok vállni, megpróbálom az ebayen. A gond a csomagolásuk, illetve az, hogy van vagy tizenöt jármű aminek már nincsen meg a saját doboza, így ezeket is úgy kell eladnom, hogy előtte begyűjtök, egy adag csomagoló anyagot. Egy nagy csomagban túl drága és nehéz, külön meg lehet, hogy a fele a nyakamon marad. A korai német sereg bővülésével párhuzamossan elkezdem majd a késői németek egy részének eladását is, ez egyfajta minőségi csere lesz, a wargame sztenderd szerint festett figurákat lecserélem egy szebb magasabb színvonalon festett seregre.

Nagy álmom egy szépen festett korai 1914-es gyűjtemény, ha sikerül mindenen túladni amit felvázoltam, a pénzből egy BEF sereget akarok a németek ellenfelének. 2014-re szeretnék készen lenni egy évfordulós centenáriumi csatasorozatra. A Great War Miniatures és a Musketeer Miniatures kínálatából, tökéletes változatos sereg készíthető. Minden megvan a kínálatban, ami csak kell. Ez a téma annyira jól dokumentált, magas szintű figurákkal megtámogatott, ráadásul a száz éves évforduló is itt van egy karnyújtásnyira, nem lehet kihagyni. A könyveim is szépen gyűlnek, mondhatni túl szépen, legalább húsz kötet a lemaradásom. Mivel addig is van már orosz és német seregem is, Tannenbergi csatákat már a közeli jövőben is tudunk majd játszani.

A terv tehát az év végéig, túladni az összes felesleges 28mm-es figurán és járművön. Ha ez megvan a paypal-ra befolyt pénzből megveszem a korai németekhez hiányzó lovasokat és Great War Miniatures blstereket, és a következő Salute-ra előrendelem a Musketeer Miniatures figurákat, így a következő 2013-as nyári hazautazáskor az új sereget talpalva alapozva el tudom vinni festeni. Az anyagi lehetőségeim és hazautazások számát tekintve, a 2014 augusztusa egy elérhető cél. Maguk a figurák a költségeim harmadát teszik ki, a többi a szállítás illetve a festés. Felmerül a kérdés, miért nem festem én? A válasz egyszerű, a derekam miatt az asztalnál órákig való ücsörgés rendkívül megterhelő, pont elég lesz nekem a Honvédsereget befejezni, illetve ott van még vagy hatvan darab WW1 kései brit és német figurám is. Másrészről ezeket a figurákat szeretném igazán jó minőségben látni, mert titkos vágyam egy bemutatójáték az évfordulóra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hadijatekos.blog.hu/api/trackback/id/tr834806152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása