HTML

Hadijátékos

Wargame vagy magyarul Hadijáték. Öt évig volt szerencsém Londonban az egyik legrégebbi Wargame Klub tagságát gyarapítani, rengeteget tanultam és tapasztaltam a hobbiról. Úgy gondoltam érdemes lenne egy magyar nyelvű blog keretében népszerűsíteni és bemutatni a hadijátékokat.

Címkék

#feherhegy400 (1) 1.pun háború (3) 1848 49 (22) 1859 (1) 1862 (2) 1914 korai csaták (22) 1918 (2) 20mm (40) 28mm (11) ACW (19) afrika (10) alternativ (1) Alternativ Toys W. (3) amerikaipolgh. (35) amfügháb (1) angol polgárháború (4) Anjou (3) árpádházi (1) AWI (2) BAcsatajelentés (32) Bagration1944 (2) BEFNapló (6) Belgium (2) Black Powder (4) blk mozaik (10) Bolt Action (106) brandford (4) Bullrun1 (1) Burma4245 (11) C&C (1) Cambrai 1917 (6) ChosenMen (1) ColdWarGoneHot (9) colours (3) CommandsC (9) Crusaders (2) Csubissimus (2) DarkAge (3) DVDajanló (11) első világháború (174) FlyingL (4) Frankok (1) Heroes of the great war (2) Historikum (20) Honvédség (20) HueCity68 (4) Hungary1944-45 (4) images of war (2) JackLark (1) japán-orosz 1904 (2) Jentz (17) JohnnyReb2 (2) Juego (1) Kaiserschlat (5) keleti front (1) kezdőknek (2) könyvajánló (169) Korea (1) KuKNapló (9) második világháború (177) memoir44 (14) Moson (1) mud and blood (5) műhely (50) Napoleoni háborúk (14) NeuveChapelle1915 (2) Noendinsight (4) Normandia44 (9) ókor (14) olasznapló (1) orosz polgárháború (14) overthetop (2) Pacific (4) PeKo (2) PikeandShoot (1) Podcast (1) PoilouNapló (3) Projekt (15) rapid fire (19) referencia (1) Referencia (1) riport (60) SAGA (4) sds (4) SharpeP2 (1) Simon Scarrow (3) Singapore (2) Somme16 (10) south london warlords (18) SwordandSpear (1) SzalonikiFront (2) szamuráj (1) Székesfehérvár (1) Tanks! (1) társasjáték (27) Tengeri csata (4) terepépítés (6) TGW (13) Trento (3) Verdun (1) Vietnam (26) WAB (1) Waterloo (1) WI (1) XIX.sz (1) XV.sz (1) XVII.sz (2) XVIII.sz (5) youtube (1) Zirran (1) Zsigmond (1) Címkefelhő

Friss topikok

Kaiserschalt mozaikok, 1918/3

2017.03.23. 06:53 janos900

Reitinger tizedes pihenőt parancsolt, öt katonájával kísértek négy brit hadifoglyot. Az Englanderek mindegyike sebesült volt, a hordágyvivő támogatta az ezredest, a galambász kölyök meg a papot, ezért aztán lassan haladtak. Ha nem egy ezredest ejtenek foglyul, Eugen gondolkodás nélkül hátrahagyta volna a foglyokat, így viszont abban bízott, hogy a tiszt elég értékes lesz, és nem vonják felelősségre az elesett embereiért. A tizedes tudta, hogy a város északi szélén több mesterséges völgy van, a briteknek volt itt előretolt lőszerraktára, nagy beton épültetekkel, olyan erősre építették őket, hogy a bombázók felülről nem tudtak kárt tenni bennük akkoriban. Az alapokat mélyre ásták és az épületek közé dombokat építettek a kiásott földből, évekkel ezelőtt alakították ki, még a háború elején, tegnap viszont mindet a levegőbe repítették a lőszerekkel együtt, a visszavonuló briteknek nem volt ideje elszállítani a sok készletet.

ad19185.jpg

Reitingeréknek minden raktár be volt jelölve a térképeiken, mint elfoglalandó célpont, de mire ideértek volna, már jelentették nekik a légi felderítők, hogy az épületeket felrobbantották. Mivel az objektumok elveszítették a jelentőségüket, de minden tisztjük és altisztjük tudta hol vannak, ezeket választották gyülekezési pontnak. Reitinger ide igyekezett hát a foglyokkal, de nagyon lassan haladtak. Ezért úgy döntött, keres egy kilátót, ahonnan körbenéz, és ha minden rendben, előreküld egy futárt a raktárakhoz. Szerencséje volt, az egyik dombon egy magaslest vett észre, erre felmászva, pont belátta a legközelebbi mélyedést az első két raktárral. Távcsövével elkezdte pásztázni a romokat, amikor mozgást vett észre.

ad19856.jpg

Lord Barnes kapitány az embereivel az egyik felrobbantott raktárnál lapult, a sikertelen fogolyszöktetést követően elindultak visszafelé az országúton, de belefutottak egy brit reteszállásba. Itt egy ezredes igyekezett úrrá lenni a káoszon, a csellengőket befogta lövészárkot ásni, a tüzéreket utasította, hogy készüljenek fel a védvonal támogatására. Indulóban volt egy kisebb konvoj is vissza a nagy északi raktárak felé, mert az utászok tévedésből nem robbantották fel az egyik épületet, a hadtáposok meg hátrahagyták három teherautójukat, mert azt hitték azokat is felrobbantják az utászok. Egy gyalogos hadnagyot jelöltek ki egy szakasszal, hogy menjenek vissza és pusztítsák el a készleteket, meg ha lehet hozzák el az ottfelejtett teherautókat. Szóval, hogy szokás szerint, takarítsák fel a koszt a szakcsapatok "minőségi" munkája után. Barnes és csapata pont megfelelő erősítés volt, ehhez a vállalkozáshoz. A Lord gyorsan átvette az egység parancsnokságát, meghallgatta az ezredes utasításait, megnézte a térképeket és már indultak is vissza egy földúton. Portway hadnagy két rajjal, meg egy szanitéccel elindult a legészakibb völgybe. Át akarták fésülni a terepet, hátha mást is kihagytak a nagy kapkodásban. Barnes kapitány meg Mike Popey szanitéccel, akit a mentőautós lövöldözés után nemes egyszerűséggel beosztott a rajába, magára vállalta a raktár felégetését. Hagytak tartaléknak egy tizedest négy katonával az autóknál.

p1010027.JPG

Barnes németeket látott a kapuban, a sorompó meg a kiürített homokzsák mellvédek között, Bloche tisztek álltak! Négy puskás közlegénnyel, három tiszt. Pont a megmaradt fából épült raktárt nézegették, ládák az udvaron, ajtók tárva nyitva, még a három teherautó is ott parkol. Tálcán felkínálva, a győzteseknek. Ideje, hogy beleköpjön valaki a levesbe! A Lord felugrott és elüvöltötte magát: Támadás!

p1010042.JPG

Reitinger, feszülten figyelte, ahogy a romok közül előront egy csapat Englander és megtámadja a kapuban álló tiszteket. Azok egy pillanatra megdermedtek, majd ahányan voltak annyi felé spricceltek, az egyikük hatalmas sprinttel, berohant az épületbe. A britek egy golyószóróval kezdték pásztázni a ládák mögött fedezéket kereső németeket, azok meg vissza-visszalőttek. Az egyikük eltalálta a brit tisztet aki egy vadászpuskával a kezében, osztogatta az utasításokat. Cserébe viszont két német tiszt és egy katona is a földre került. A raktár emeleti ablakából egy piros rakétát lőttek fel, valószínűleg a német tiszt volt, aki az elején sikeresen befutott. Eugen tehetetlenül szemlélte az eseményeket, túlságosan is messze volt a harctól. Hirtelen újabb öt brit katona bukkant fel, befutottak az egyik épület romjai közé, ám hirtelen oldalba kapta őket egy német raj, akik a közeli dombtetőről lezúdulva menetből meg is megrohamozták őket. Aztán gránátok kezdtek robbanni, az első brit raj elkezdte megsemmisíteni a ládákat, mivel a kapu körül nem maradt német katona aki megállíthatta volna őket. A második öt Englander, meg puskagránátokkal fogadta a rohamozó német rajt, akik viszont kézigránátokat dobtak közéjük. A robbanások után, egy kis ideig csend volt. Majd Reitinger tizedes elkeseredetten végignézte, hogy a britek gránátokat gurítanak az autók alá, meg felrobbantják a készleteket is. Két német foglyot is ejtettek, velük cipeltették az egyetlen elesett brit katonát. A többi Kamerád, vagy tizenöten mind elestek a rövid ámde annál hevesebb összecsapásban. A dombról indított rohamot egyik támadó német katona sem élte túl. 

p1010038.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hadijatekos.blog.hu/api/trackback/id/tr5612332299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása